COVID INFO

Graduation Cuties Celementines
0 komentárov

DÔLEŽITÉ: PODMIENKY VSTUPU DO NAŠICH POBYTOVÝCH TÁBOROV

Milí rodičia,
prosíme, pozorne si prečítajte tieto pokyny. Úrad verejného zdravotníctva zverejnil očakávanú covid vyhlášku k táborom. Z nej vyplýva, že nástup do pobytového Detského Babylonu (nie denného) môžeme umožniť iba deťom, ktoré sa.Pri príchode do tábora preukážu negatívnym PCR testom, ktorý nesmie byť starší ako 72 hodín od doručenia výsledku. V prípade I. turnusu vám tak musí byť výsledok doručený najneskôr 17.7., v prípade II. turnusu 31.7. Antigénový test nestačí.


Výnimky z povinnosti mať test:
- deti vo veku do 10 rokov. Deti vo veku nad 10 rokov, hoc aj jeden deň po 10tych narodeninách (ku dňu nástupu do tábora) už potrebujú test
- deti, ktoré prekonali covid, nie skôr ako 180 dní pred nástupom do tábora (čiže I. turnus: 20.január 2021, II. turnus: 3.2.2021 a neskôr)
- deti, ktoré boli zaočkované prvou dávkou ktorejkoľvek vakcíny, najneskôr 21 dní pred konaním tábora (posledný termín pre očkovanie I.turnus 29.6., II.turnus 13.7.)

POZOR!
- okrem splnenia vyššie uvedených podmienok je potrebné pred nástupom predložiť:
1. vyhlásenie o bezinfekčnosti - bezinfekčnosť potvrdzuje písomným vyhlásením rodič alebo zákonný zástupca. Vo vyhlásení sa uvádza, že dieťa nejaví známky akútneho ochorenia a ani v priebehu 14 dní pred odchodom neprišlo dieťa do styku s osobou chorou na infekčné ochorenie
2. potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti - vydáva pediater najskôr mesiac pred začiatkom tábora
- PCR test pre deti vo veku 10+ hradí štát, prihlásiť sa môžete tu, zašrtnutím políčka "Idem do tábora": https://covidforms.nczisk.sk/covid-19-patient-form_pcr.php
- pre deti nad 12 rokov je cestou aj očkovanie, aktuálne vakcínou Pfizer/BioNTech, prihlásiť sa môžete tu: https://vakcinacia.nczisk.sk/registracia

Podľa vyhlášky zároveň nesmie počas tábora dochádzať ku kontaktu účastníkov s osobami z vonku. Tento rok sú preto všetky rodičovské návštevy počas turnusov zakázané.

Všetky covid pravidlá zároveň platia aj pre vedúcich. Garantujeme, že všetci budú buď zaočkovaní (drvivá väčšina je už dnes), alebo riadne pretestovaní PCR testami. 

!Veľmi vás prosíme o zodpovedné dodržanie všetkých opatrení, ktoré sú pre nás ako organizátora tento rok oveľa prísnejšie ako vlani. V opačnom prípade, pri absencii ktorejkoľvek z podmienok (covid, bezinfekčnosť, spôsobilosť) dieťa NEBUDEME MÔCŤ PRIJAŤ NA POBYT a pri registrácii ho, žiaľ, budeme musieť bez výnimky poslať domov!
Veríme, že to spolu zvládneme aj v týchto náročných podmienkach. Tešíme sa na Vás!

 

 

Detský Babylon

Každý rok sa v Babylonskom Tábore prenesieme do úplne iného magického sveta. Už sme si spolu s Atrejom zalietali na Falcovi v Nekonečnom príbehu, s Petrom Panom sme zachránili stratené deti v krajine Kde nič tu nič, s bláznivou Pipi sme odplávali na ďaleký ostrov Kurekuredut a pomohli sme Alici nájsť správnu cestu v Krajine Zázrakov. Tento rok nás čaká... ale veď to je predsa prekvapenie :)

Viac informácií
logo